نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی دریای تکنولوژی
دانشمندان در مقالهای تازه انتشارشده، ادعا دارند که کودکان ساکن کشورهای جنگزده، در معرض صدمههای ناخواسته در سطح مولکولی و DNA می باشند که میتواند تأثیرات مادامالعمر روی سلامت آنها داشتهباشد.
پژوهشگران دانشگاه ساری در انگلستان، برای اولینبار عمل به بازدید مثالهای بزاق جمعآوری شده از ۱۵۰۷ کودک پناهنده سوری کردند که در کمپهای موقت داخل سرزمین لبنان زندگی میکنند. این کودکان که سن آنها بین ۶ الی ۱۹ سال گفتن شدهاست، مورد بازدید و تحلیل متیلهشدن DNA قرار گرفتند. طی فرایند مذکور، مواد شیمیایی ناخواسته به ماده ژنتیکی سلول اضافه خواهد شد که امکان روشن یا خاموش شدن ژنهای خاص را پدید میآورد.
نظرسنجیهایی هم برای برسی مقدار تماس کودکان با جنگ توسط پژوهشگران از خود آنها یا سرپرستان، انجام گرفت. نتایج نشان داد که کودکان در معرض جنگ با شدت یا زمان زمان زیاد تر، تغییرات گستردهتری را در سطح DNA داشتند و چندین ناحیه خاص از ماده ژنتیکی آنها دچار تحول شدهاست. برخی از نواحی، در امور حساس و حیاتی همانند انتقال مطلبهای عصبی دخیل بودند که هرگونه تحول در آنها، میتواند پیامدهای جدی را بهجستوجو داشتهباشد.
پژوهشهای قبلی نشان داده است که صدمههای روانی دیگر همانند تروما، فقر و قلدری میتواند تغییراتی را در DNA تشکیل نماید. یقیناً تغییرات ناشی از جنگ، متفاوت با الگوهای قبلی بوده است؛ در نتیجه میتوان او گفت که جنگ با تحول در نواحی بی همتا در ماده ژنتیکی فرد، میتواند تأثیرات فیزیکی و روانی اختصاصی به خود را روی قربانیان داشتهباشد. این چنین کند شدن روال رشد و گسترش تکههای گوناگون از جمله مغز، یکی دیگر از آثار فیزیکی غیرمستقیم جنگ روی کودکان گفتن شدهاست.
DNA کدام کودکان صدمه بیشتری در جنگ میبیند؟
از دیگر یافتههای تحقیق تازه که بخشی از مطالعه همگروهی BIOPATH روی کودکان مهاجر محسوبمیبشود، تأثیر شدیدتر جنگ روی DNA دخترها در قیاس با پسرها بوده است. ژنهای دخیل در جوابهای استرس و رشد مغز، بیشترین تحول را در کودکان ناظر بودند؛ اما مقدار آن در دختران زیاد تر گزارش شدهاست. محققان پیشبینی میکنند که به همین علت، آثار جنگ میتواند بهشکل جدیتر و طویلتر در دختران ظاهر بشود و مشکلات جدی را برای سلامت آنها تشکیل کند.
دسته بندی مطالب
مقالات کسب وکار