سحابی شکارچی


نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی دریای تکنولوژی

«سحابی شکارچی» یا سحابی جبار با نام رسمی M42 منطقه گسترده ستاره‌زایی است و احتمالا مشهورترین سحابی در دنیای نجوم باشد. در این سحابی، گازی درخشان حوالی ستاره‌های جوان و داغ را فراگرفته است. این ستاره‌ها در لبه ابر مولکولی عظیم بین‌ستاره‌ای به فاصله ۱۵۰۰ سال نوری از ما قرار گرفته‌اند.

در عکس روز ناسا چه می‌بینیم؟

این عکس عمیق و رنگ‌آمیزی‌شده خطوط انتشار کردن اکسیژن و هیدروژن را مشخص می کند. در این عکس، تارهای غبار و گاز به‌خوبی مشاهده‌ خواهد شد. در اعماق سحابی شکارچی، خوشه ستاره‌ای ذوزنقه قرار دارد که علتدرخشش این سحابی بزرگ می‌بشود. جوان‌ترین و درخشان‌ترین ستارگانی که در سحابی شکارچی مشاهده خواهد شد، کمتر از ۳۰۰ هزار سال عمر دارند.

سحابی شکارچی علاوه‌بر ستارگان جوان و داغ، شامل مناطق فعال ستاره‌زایی است که به‌گفتن «مهدکودک‌های ستاره‌ای» شناخته خواهد شد. این مناطق حاوی مقدار بسیاری گاز هیدروژن، ستارگان تازه‌متولدشده، پیش‌ستاره‌ها (Proplyd) و جت‌های ستاره‌ای است که مواد را با شدت‌های زیاد بالا به فضای اطراف پرتاب می‌کنند.

ادامه مطلب
نقد فیلم شهر هرت - سرخوش‌ها زیر تیغ

سحابی M42 نزدیک به ۴۰ سال نوری وسعت دارد و در همان بازوی مارپیچی کهکشان راه شیری که خورشید در آن قرار دارد، جای گرفته است. این سحابی در صورت فلکی شکارچی، نزدیک کمربند سه‌ستاره‌ای معروف آن قرار دارد و حتی با چشم غیرمسلح به‌صورت لکه‌ای مبهم و مه‌آلود مشاهده می‌بشود.

دسته بندی مطالب
مقالات کسب وکار

مقالات تکنولوژی

مقالات آموزشی

تندرستی و سلامتی