تحویل ۳۰ میلیون بسته در یک سال


نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی دریای تکنولوژی

«دیجی‌اکسپرس» سال قبل بیشتر از ۳۰ میلیون بسته به ۲ هزار و ۲۶۰ نقطه شهری و روستایی تحویل داده است. بر پایه گزارشی که بازوی لجستیکی دیجی‌کالا انتشار کرده، سالانه ۶۰۰ میلیون بسته در ایران توزیع می‌بشود.

به نقل از دیجیاتو، گزارش سال دیجی‌اکسپرس با گفتن «هزار مقصد ۱۴۰۲» رونمایی شد. این شرکت اظهار کرده سال قبل ۱۰۰ درصد بسته‌هایی را که به‌موقع تحویل گرفته، در زمان مقرر تحویل داده است.

رکورد ارسال بسته نیز هفتم آذرماه با ارسال ۱۵۰ هزار بسته به ثبت رسیده است که امکان پذیر به خواست‌های بلک‌فرایدی ربط داشته باشد. آخرین ماه سال، اسفند، نیز شلوغ‌ترین ماه بوده که ۳ میلیون بسته در آن ارسال شده است.

دیجی‌اکسپرس ۷۸ مرکز عملیاتی در سرزمین دارد که مجموعاً ۳۸ هزار مترمربع مساحت دارند.

آخرین مطالب
ادامه مطلب
برندگان دلنشین مسابقه عکاسی حیات‌وحش 2024 را ببینید + گالری_دریای تکنولوژی

سال قبل، نزدیک به ۸۵۰۰ راننده بسته‌ها را به مقصد رسانده‌اند. بین این رانندگان، چند رکورد دلنشین‌دقت دیده می‌بشود. یکی از رانندگان ۲۶ هزار بسته در سرویس تحویل زمان‌بندی‌شده تحویل داده و راننده فرد دیگر موفق شده بیشتر از ۱۱ هزار بسته در سرویس تحویل سریع تحویل بدهد. این چنین پردرآمدترین راننده در یک سال ۳۵۰ میلیون تومان درآمد کسب کرده است.

1727699052 686 تحویل ۳۰ میلیون بسته در یک سال دریای تکنولوژی

تقریباً نیمی از بازار دیجی‌اکسپرس در استان‌های تهران و البرز متمرکز شده است: ۴۲ درصد تهران و ۶ درصد البرز. استان اصفهان نیز با سهمی ۵ درصدی در جایگاه بعدی قرار گرفته است.

1727699052 436 تحویل ۳۰ میلیون بسته در یک سال دریای تکنولوژی

متن کامل گزارش سال ۱۴۰۲ دیجی‌اکسپرس را اینجا بخوانید.

مدیرعامل گروه دیجی‌کالا: ۵۰ سنت کافی نیست

«سعید محمدی»، مدیرعامل گروه تجارت الکترونیک دیجی‌کالا، در اتفاقات رونمایی از گزارش سال دیجی‌اکسپرس به اهمیت لجستیک پرداخت و او گفت: «فین‌تک، مارتک، کلاد و لجستیک چهار ستون مهم صنعت تجارت الکترونیک می باشند؛ به همین خاطر حوزه لجستیک در دیجی‌کالا همیشه برای ما پررنگ بوده است. هر چه مقدار در دیجی‌کالا جلوتر رفتیم، با توانایی‌های لجستیکی تازه‌ای مواجه شدیم. برای مثالً هر گروه محصولی که اضافه می‌شد، درمورد نوشته لجستیک قضیه‌ای جدی وجود دارد. وقتی که مارکت‌پلیس شدیم، نیز بازطراحی لجستیکی انجام دادیم. هنگامی کوییک کامرس نقل شد، مشتری انتظار داشت کالا را ۳۰ دقیقه‌ای تحویل بگیرد. همه این‌ها علتشد لجستیک تبدیل به موضوعی پیچیده در گروه دیجی‌کالا بشود که نیازمند نگاه جدیدی می بود؛ برای همین دیجی‌اکسپرس به‌شکل کسب‌وکاری جدا گانه درآمد.»

ادامه مطلب
معارفه کتاب «1984»؛ جامعه‌ای هولناک در آینده

او این چنین او گفت: «اگر زیرساخت لجستیک در سرزمین گسترش اشکار کند، علتتوسعه طویل مدت و پایدار کل صنعت تجارت الکترونیک می‌بشود. امیدوارم رشد تجارت الکترونیک ایران در چند سال قبل ادامه اشکار کند و به جایگاهی جهانی برسد.»

1727699052 937 تحویل ۳۰ میلیون بسته در یک سال دریای تکنولوژی

مدیرعامل گروه دیجی‌کالا در قسمت فرد دیگر از سخن بگویید‌هایش درمورد هزینه‌های لجستیک در ایران نیز او گفت: «باوجود چالش‌هایی همانند ناترازی انرژی و افتنیروی انسانی نیاز است تحولی اساسی در حوزه لجستیک اتفاق بیفتد تا منفعت‌وری ارتقا اشکار کند. این اتفاق نیازمند راه‌حل‌هایی همانند هوشمندسازی است. این چنین اصلاح قیمت اهمیت دارد. در هیچ جای دنیا امکان اراعه سرویس با هزینه ۵۰ سنت ممکن نیست.»

مدیرعامل دیجی‌کالا: شرکت‌ها انگیزه‌ای برای نوآوری ندارند

مسعود طباطبایی، مدیرعامل دیجی‌کالا، نیز در این اتفاقات او گفت:‌ «ما نزدیک به ۳.۵ روز برای تحویل خواست به مشتری نظر می‌دهیم. از خواست‌های روزانه گرفته تا خواست‌هایی که در شهرها و روستاهای دوردست تحویل داده می‌بشود، شامل این بازه خواهد شد.»

ادامه مطلب
سئو دقیقا به چه مفهوم است و چطور می‌توان با سئو پولدار شد؟_دریای تکنولوژی
1727699052 156 تحویل ۳۰ میلیون بسته در یک سال دریای تکنولوژی

مدیرعامل دیجی‌کالا درمورد بی‌انگیزگی شرکت‌ها برای نوآوری در حوزه لجستیک نیز گفت: «در آینده حوزه لجستیک در کل سرزمین زیاد‌زیاد مهم خواهد شد. همه شرکت‌ها ناگزیر خواهند می بود از تکنولوژی در این قسمت منفعت گیری کنند تا بهینه‌سازی جدی انجام بدهند اما تا وقتی که سهم هزینه سوخت در کل هزینه‌ها زیاد به چشم نمی‌آید،‌ نوآوری و بهینه‌سازی ناشی از آن هم اتفاق نمی‌افتد.»

مدیر عملیات دیجی‌کالا: لجستیک بازیگر بزرگ می‌خواهد

«علی مرزبان»، مدیر عملیات دیجی‌کالا، نیز یکی دیگر از سخنرانان می بود که طی اراعه‌ای، حالت این صنعت در سرزمین را شرح داد. مرزبان او گفت: «در کشورهای گسترش‌یافته هزینه‌های لجستیک ۸ تا ۱۰ درصد GDP را راه اندازی داده‌اند. در کشورهای درحال‌گسترش این نسبت ۱۲ تا ۲۰ درصد است. در ایران بین ۱۵ تا ۱۶ درصد است. در نگاه اول زیاد بد نیست اما هنگامی به قیمت پایین حامل‌های انرژی در ایران نگاه می‌کنیم، فهمید می‌شویم این نسبت خوب نیست و عدد مهم بالاتر از این‌ها است.»

ادامه مطلب
تعیین مقصد تازه برای مأموریت روزتا_دریای تکنولوژی

او روی اهمیت صرفه مقیاس در این صنعت پافشاری کرد و او گفت: «در این صنعت تعداد بسیاری نقش‌آفرین کوچک داریم. تعداد بسیاری از وسایل نقلیه همانند کامیون، وانت و موتور در شهر بسته‌ها را جابه‌جا می‌کنند اما اگر محفظه بار هرکدام را باز کنید، خواهید دید که نهایتاً ۴۰ درصد آن اشغال شده است یا به تعهدی هوا حمل می‌کنند. دلیلش این است که به نقش‌آفرینان بزرگ در این صنعت باور نداریم.»

1727699053 617 تحویل ۳۰ میلیون بسته در یک سال دریای تکنولوژی

مرزبان درمورد نبوده است قانونگذار واحد در این صنعت نیز او گفت: «وزارتخانه‌های صمت، بهداشت، راه و شهرسازی و اقتصاد، هرکدام از ظن خودشان قوانین این حوزه را به سازمان‌ها تحمیل می‌کنند. درحالی‌که لجستیک این قسمت از GDP را به خود تعلق داده، نیاز به یک وزارتخانه یا لااقل متولی جدا گانه دارد.»

مدیر عملیات دیجی‌کالا به افتنیروی کار متخصص، زیرساخت‌های فرسوده و تحریم و انزوای اقتصادی به‌گفتن مشکلات دیگر این صنعت اشاره کرد.

«علیشاد اعتضادی»‌، مدیرعامل دیجی‌اکسپرس، نیز او گفت: «در سال ۱۴۰۱ قسمت لجستیک دیجی‌کالا به دیجی‌اکسپرس به‌گفتن مجموعه‌ای جدا گانه منتقل شد. این قضیه‌ چالش‌های بسیاری داشت، ازجمله انتقال ۱۵۰۰ نیروی انسانی به مجموعه‌ای دیگر و مسائل مربوط به برند کارفرمایی.»

ادامه مطلب
۷ عامل ناکامی رابطه لانگ دیستنس_دریای تکنولوژی

اعتضادی افزود:‌ «اکنون روزانه ۵ هزار کاربر در تهران از دیجی‌‌اکسپرس منفعت گیری می‌کنند. این چنین ۱۰ درصد خواست‌ها همان روز تحویل داده خواهد شد.»

1727699053 42 تحویل ۳۰ میلیون بسته در یک سال دریای تکنولوژی

مدیرعامل دیجی‌اکسپرس این چنین او گفت: «امروز ۵ هزار کاربر در تهران از دیجی‌اکسپرس منفعت گیری می‌کنند و ۱۰ درصد خواست‌های تهران و کرج تحویل در روز است. این چنین دیجی‌اکسپرس با پوشش بیشتر از ۲ هزار شهر و روستا، ۹۴ درصد خواست‌ها را در زمان مقرر به دست مشتری رسانده است.»

دسته بندی مطالب
مقالات کسب وکار

مقالات تکنولوژی

مقالات آموزشی

تندرستی و سلامتی