
نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی دریای تکنولوژی
دانشمندان چینی در یک آزمایش بالینی پیشرفته برای اولین بار در جهان توانستهاند بیماران معلول را قادر به راه رفتن کنند. مطابق ادعای پژوهشگران، چهار بیمار معلول حرکتی با انجام جراحی و کاشت ایمپلنت در مغز و نخاع خود موفق شدهاند مجدد پاهای خود را کنترل کنند.
این تحقیق توسط پژوهشگران دانشگاه فودان شانگهای انجام شده و بیماران تنها ۲۴ ساعت بعد از عمل جراحی، توانستند پاهای خود را حرکت دهند و بعد از چند هفته، بهطور جدا گانه راه بروند. برخی از بیماران حتی حسهای عصبی خود را که از دست داده بودند، مجدد بازیافتند.
فناوری تازه برخلاف سیستمهای معمولی ربط مغز و کامپیوتر (BCI) که برای کنترل حرکت از دستگاههای خارجی منفعت گیری میکنند، بهطور مستقیم اعصاب غیرفعال را تحریک کرده و به سیستم عصبی اجازه میدهد خود را بازسازی کند. این فرآیند، که به «بازسازی عصبی» معروف است، میتواند در طویل زمان علتکاهش وابستگی به دستگاههای کمکی بشود.
«جیا فومین»، محقق ارشد این پروژه از مؤسسه علوم و فناوری هوش شبهمغزی فودان، در این باره توضیح میدهد:
«در قبل، همه با تجهیزات پزشکی پیشرفته خارجی آشنا بودند، اما اکنون ما داخل قلمروی ناشناختهای شدهایم و اولین سیستم رابط مغز-نخاعی نسل تازه را در جهان تشکیل کردهایم.»
نحوه کارکرد ایمپلنت تحکیم حرکت بیماران معلول
این روش شامل کاشت دو تراشه الکترودی کوچک — هر کدام با قطر نزدیک به ۱ میلیمتر — در قشر حرکتی مغز است. این تراشهها سیگنالهای عصبی را جمعآوری و رمزگشایی میکنند و سپس یک ربط مستقیم بین مغز و عضلات صدمهدیده تشکیل میکنند.
اولین داوطلب این آزمایش، یک مرد ۳۴ ساله می بود که بعد از یک سقوط دچار فلج اندام تحتانی شه و ۸ ژانویه تحت عمل جراحی قرار گرفت. در عرض ۲۴ ساعت، او توانست هر دو پایش را بلند کند و تا روز چهاردهم، با پشتیبانی یک واکر بیشتر از ۵ متر راه رفت. سه بیمار دیگر نیز در فوریه و مارس جراحی شدند و همه انها بهبودی قابلتوجهی را در عرض چند هفته نشان دادند.
همه دستگاههای پزشکی مورد منفعت گیری در این جراحیها در چین گسترش یافتهاند که نشاندهنده گامی مهم در پیشرفت این سرزمین در حوزه فناوریهای عصبی است. با وجود ۳.۷۴ میلیون بیمار مبتلا به صدمه نخاعی در چین و ۹۰ هزار مورد تازه سالانه، تأثیر این فناوری میتواند زیاد گسترده باشد.
دسته بندی مطالب
مقالات کسب وکار