
نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی دریای تکنولوژی
داشتن دوستان همراه و صمیمی نعمت است. یقیناً پیداکردن دوستان صمیمی در دوران بزرگسالی سختتر میبشود؛ افراد بهدلایل گوناگون با ما تعامل میکنند، برخی برای منافعشان به ما نزدیک خواهد شد و گروهی دیگر فقط میخواهند تنهایی خود را با وجود ما پر کنند. در این مقاله، درمورد نشانههای افرادی سخن بگویید میکنیم که واقعا دوست شما نیستند.
۱. همیشه شما پیشقدم میشوید
زندگی امروزی پر از شلوغی و هیاهوست، با این حال اگر همیشه شما برای برقراری ربط با فرد روبه رو پیشقدم میشوید، یعنی یک جای کار میلنگد. برای مثال اگر از هر ۱۰ تماس ۹ بارش از سمت شما بوده است، احتمالا او شما را دوست خود نمیداند.
۲. زمان ربط با شما رفتارش چندان گرم نیست
هنگامی با او تماس میگیرید:
- حرکت و کلامش با شما چندان گرم و صمیمی نیست؟
- به سوالهایتان جوابهای یککلمهای میدهد؟
- لحن سردی دارد و چندان مایل نیست با شما سخن بزند؟
این حرکت در کنار مسئله قبلی معنی اشکار میکند، یعنی هنگامی شما مدام از او خبر میگیرید و او چندان به شما محل نمیگذارد.
یقیناً این مسئله را هم در نظر بگیرید که قرار نیست دوست شما با شنیدن صدایتان از جا بپرد و عکس العملهای اضطراب شدید نشان بدهد تا علاقهاش را اثبات کند. با این حال اگر همیشه گفتارش سرد است، یعنی تمایلی به دوستی با شما ندارد.
۳. مدام رسمی و مؤدبانه جوابتان را میدهد
یکی دیگر از نشانههای مایلنبودن فرد به دوستی با شما، نوع جوابهای اوست. او همیشه تلاش میکند مؤدب باشد و جوابهای رسمی بدهد، در حالی که طبق معمول سخن بگویید دوستان غیررسمی و آمیخته به جوک و شوخی است.
۴. مایل به دیدار نیست یا قرارها را به هم میزند
یکی از نشانههای ازردهکننده این است که فرد نمیخواهد ببیندتان. این که فردی بهندرت شما را ببیند یا هر بار به خواستهای شما جواب منفی بدهد، یعنی مایل نیست دوست شما باشد. حالت بدتر این است که با شما قرار بگذارد، اما قرارتان را به هم بزند.
۵. شما زیاد زیاد تر برای نگه داری رابطه تلاش میکنید
زنگزدن، قرارگذاشتن، فرستادن هدیه و دیگر رفتارهای مهر امیز را فقط شما انجام میدهید. اگر فردی که او را دوست مینامید حاضر نیست هیچکدام از این کارها را انجام بدهد یا کاری که میکند در قیاس با کوششهای شما ناچیز است، یعنی مایل به دوستی با شما نیست.
۶. در فضای مجازی با شما تعامل نمیکند
سردی فرد در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی حتما نشانه بیتمایلیاش به دوستی با شما نیست، اما در کنار دیگر عوامل میتواند نشانه این قضیه باشد.
اگر محتوای شما در فضای مجازی را لایک نمیکند، نظرات شما زیر محتوای خودش را تحویل نمیگیرد و به مطلبهای شما زیاد دیر جواب میدهد، همه اینها نشانه بیتمایلی او به دوستی با شما می باشند.
ملزوم است پافشاری کنیم که حرکت سرد فرد در فضای مجازی الزاما نشانه سردی او با شما نیست. برخی افراد فعالیت چندانی در فضای مجازی ندارد. برخی اصولا تمایلی ندارند که دوستیهای خود را در فضای مجازی فریاد بزنند. بعد این نشانه باید در کنار دیگر عوامل دیده بشود.
۷. فقط درمورد علایق و منافع خودش سخن میزند
بعضی اوقات اوقات فردی که شما او را دوست میپندارید، رویکرد زیرکانهای در ربط با شما دارد. او به مطلبهای شما جواب میدهد، به شما زنگ میزند، با شما گرم میگیرد، اما هر بار که با او تعامل میکنید، فقط درمورد خودش سخن بگویید میکند. برای مثال این که چه دستاوردهایی داشته و در طول هفته چه کارهایی کرده است.
این نشانه یعنی او شما را گوشی شنوا قلمداد میکند نه دوست! چون دوست واقعی مایل است بداند در زندگی شما نیز چه میگذرد، با شما شوخی کند و از حال و احوال شما باخبر بشود.
در ادامه ۸ نشانه دیگر را میخوانید که میتوانند نشاندهنده بیتمایلی فرد به دوستی واقعی با شما باشند. یقیناً فراموش نکنید که هر حرکت را باید در بافت کلی رابطه و شخصیت فرد بسنجید، نه بهتنهایی.
۸. زمان سختیها غیبشان میزند
اگر هنگامی مشکل و دغدغهای دارید، سراغی از شما نمیگیرند یا در دسترس نیستند، میتواند نشانهای از عدم دوستی آنها باشد. دوست واقعی حتی اگر نتواند کمکتان کند، لااقل گوش شنوایی برای درد دلهایتان است و تلاش میکند به شما امید بدهد.
۹. پیروزیهایتان را نادیده میگیرند
افرادی که واقعا به شما اهمیت نمیدهند، طبق معمول نشاطها و پیروزیهایتان را جدی نمیگیرند یا به بهانهای تلاش میکنند آن را کماهمیت نمود دهند. دوستی که از پیروزی شما خوشحال نشود یا حداقل به شما تبریک نگوید، به گمان زیاد علاقه چندانی به ادامه رابطه ندارد.
۱۰. مرتبا شما را تحقیر میکنند یا با دیگران قیاس میکنند
اگر در ربط با شخصی مدام حس میکنید که توسط او تحقیر میشوید یا سخن بگوییدهایش مملو از قیاس منفی است (برای مثال «فلان شخص این کار را بهتر انجام میدهد»)، نشاندهنده این است که این فرد واقعا در کنار شما حس رضایت نمیکند و به رشد و اسایش شما اهمیتی نمیدهد.
۱۱. حریم شخصی و مرزهای شما را مراعات نمیکنند
دوست واقعی به مرزهای شما احترام میگذارد؛ برای مثال میداند چه وقتی مطلب دهد یا چطور موضوعات حساس را نقل کند. اگر فردی مدام در حریم خصوصیتان سرک میکشد یا انتظارات نامعقولی دارد، احتمالا او را بیشتر از حد دوست خود پنداشتهاید.
۱۲. مسائل خصوصی شما را با دیگران در بین میگذارد
اگر فردی مدام رازها و سخن بگوییدهای خصوصیتان را به دیگران منتقل میکند و برایتان حاشیه میسازد، قطعا او را نمیتوان دوست واقعی دانست. فردی که شما برایش مهم باشید، از سخنها و اطلاعاتتان محافظت میکند و حد و مرز امانتداری را مراعات میکند. ما باید بدانیم چطور بدون زیر پا گذاشتن حدومرزهای شخصی مهربان باشیم.
۱۳. در نشاطهایتان غایب است
علاوه بر این که در سختیها کنارتان نیست، حتی در نشاطها و مهمانیهای دوستانه هم شرکت نمیکند یا به بهانههای گوناگون جا میزند. دوستی واقعی فقط برای روزهای سخت نیست، بلکه شریکشدن در لحظات خوشی هم هست.
۱۴. صادقانه حرکت نمیکند
همیشه حس میکنید نهانکاری میکند، اطلاعات نیمهکاره میدهد یا حتی افتراهای کوچک و بزرگ در سخنهایش اشکار میبشود. صداقت یکی از پایههای مهم هر رابطه است و نبوده است آن مشخص می کند این فرد چندان اهمیتی به مطمعن بین شما نمیدهد.
۱۵. انتظاراتش بیآخر است اما خودش هیچ تلاشی نمیکند
بعضی اوقات افرادی که میخواهند نقش «دوست» را بازی کنند، انتظارات بسیاری دارند (همراهی دائمی، دریافت پشتیبانی مالی یا عاطفی)، اما هنگامی نوبت به آنها میرسد، کاری نمیکنند. این رابطه دوطرفه نیست و فقط شما هستید که تلاش میکنید و هزینه میدهید
از کجا بفهمیم رفیقمان دوستمان دارد؟
اکنون که از نشانهها این که فردی نمیخواهد دوست شما باشد گفتیم اجازه بدهید مقداری هم از نشانههای دوست داشتن بگویم. از جمله نشانههای علاقه دوست و رفیق به شما اینها است.
۱. بیمقدمه احوالپرسی میکند: مشخص می کند وضعیتتان برایش مهم است و بهفکرتان است.
۲. هم در نشاطهایتان وجود دارد و هم در گرفتاریها: چه اوضاع خوب باشد چه بد، همراه شما است.
۳. با دقت به سخنهایتان گوش میدهد و عکس العمل مشخص می کند: برای سخن بگوییدهایتان قیمت قائل است و تلاش میکند شما را بفهمد.
۴. از پیروزی و پیشرفتتان خوشحال میبشود: نشاط شما او را شاد میکند و به دستاوردهایتان احترام میگذارد.
۵. سخن بگوییدهایتان دوستانه و بدون تکلف است: کنار او راحتید و نیازی به تظاهر یا تعارف اضافه ندارید.
۶. به مرزها و حریم شخصیتان احترام میگذارد: نمیخواهد از خط قرمزهایتان عبور کند و حریمتان را نقض کند.
۷. رازدار است و سخنهای محرمانه را آشکار نمیکند: قابل مطمعن است و حفاظت از مطمعن شما برایش مهم است.
۸. انتقاد سازنده میکند و صادقانه پشتیبانی میکند: از روی دلسوزی نظر میدهد تا مشکلتان حل بشود، نه از سر سرزنش.
۹. شما را همان گونه که هستید میپذیرد: تلاش در تحول شما ندارد و عیبجویی افراطی نمیکند.
۱۰. مشتاق دیدار حضوری و گپوگفت با شما است: برای زمانگذراندن با شما قیمت قائل است.
۱۱. از دغدغهها و احساسات خودش هم با شما سخن میزند: متقابلا به شما مطمعن دارد و خودافشایی میکند.
۱۲. قدردان محبتهایتان است و سپاس میکند: زحمات و توجهتان را نادیده نمیگیرد.
۱۳. در اختلافها با علتو احترام برخورد میکند: تلاش میکند رابطه سالم بماند و قضیه را حل کند.
۱۴. تلاش میکند خاطرات خوش مشترک بسازد: دوست دارد تواناییهای مثبت مشترک داشته باشید.
۱۵. همدلی میکند و به احساساتتان اهمیت میدهد: شما را فهمیدن میکند و برای حال درونیتان قیمت قائل است.
سخن پایانی
همان گونه که شما نمیتوانید دوست همه باشید، همه نیز نمی توانند و نمیخواهند دوست شما باشند. به همین علت شناخت نشانههای حرف هایشده برای پیشگیری از اتلاف زمان ارزشمندتان الزامی است. به روابطی بها بدهید که فرد روبه رو هم مشتاقش است.
احتمالا فهمیدن این که فرد خاصی مایل به دوستی با شما نیست ازردهکننده باشد، اما حتما دیگرانی می باشند که شما را واقعا دوست خود بدانند. بعد اگر جایی دری بسته شد، احتمالا جایی دیگر دری باز بشود. نیازی نیست زمان خود را پشت درهای بسته تلف کنید و بکوشید بهزور آن را باز کنید.
دسته بندی مطالب
مقالات کسب وکار