نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی دریای تکنولوژی
در این عکس ناسا، سحابی «خرطوم فیل»، یکی از زیباترین ساختارهای کیهانی، در خوشه ستارهای جوان IC 1396 در صورت فلکی قیفاووس دیده میبشود. این ساختار کیهانی که با نام vdB 142 نیز شناخته میبشود، بیشتر از ۲۰ سال نوری طول دارد.
در عکس روز ناسا چه میبینیم؟
این نمای دقیق، برآمدگیهای درخشان و حفرههایی از غبار و گاز بینستارهای سرد را (که در این منطقه زیاد می باشند) مشخص می کند. ابرهای تاریک و پیچکهمانند این سحابی، مواد اولیه ملزوم برای راه اندازی ستارگان را در خود دارند و پیشستارهها را در درون خود نهان کردهاند.
نور ستارگان که ابر بینستارهای را یونیزه میکند، همراه با بادهای ستارهای ستارههای جوان که گاز را از مرکز به بیرون میرانند، سختی زیاد بسیاری در سحابی خرطوم فیل تشکیل کرده است. این سختی، پیشستارهها را به وجود آورده است.
دو ستاره قدیمیتر (اما تا این مدت جوان، نزدیک به چند میلیون ساله) در حفره کوچک و دایرهای ابتدای این ساختار متراکم وجود دارند. بادهای ستارهای این ستارههای جوان امکان پذیر این حفره را خالی کرده باشند.
مجموعه نسبتاً کمنور IC 1396 در فاصله نزدیک به ۳۰۰۰ سال نوری، منطقه بزرگی از آسمان را پوشش میدهد و بیشتر از ۵ درجه وسعت دارد. نمای شگفتانگیزی که در این عکس میبینید، بهاندازه ۱ درجه، معادل اندازه زاویهای دو قرص کامل ماه، وسعت دارد.
دسته بندی مطالب
مقالات کسب وکار