نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی دریای تکنولوژی
دولت آمریکا مطرح پشتیبانی مالی ۱.۵ میلیارد دلاری در قالب سوبسید به شرکت GlobalFoundries را به مرحله های پایانی نزدیک کرده است و این شرکت بینالمللی بهزودی میتواند تشکیل تراشه خود را در چندین محل از جمله نیویورک، گسترش دهد.
دولتهای غربی در چند سال تازه، تلاش بسیاری برای بومیسازی فرایندهای ساخت تراشه داشتهاند تا از مقدار وابستگی خود به دیگر کشورها از جمله تایوان بکاهند و از زیر سایه تهدیدهای چین خارج شوند. در همین جهت، دولت آمریکا عمل به اراعه بستههای حمایتی به تراشهسازان مستقر در این سرزمین از جمله اینتل کرده است. شرکت GlobalFoundries بهگفتن سومین تولیدکننده بزرگ تراشه در جهان هم اخیراً شامل پشتیبانیهای دولتی شده است و وزارت اقتصاد آمریکا مرحله های نهایی را برای پرداخت ۱.۵ میلیارد پشتیبانی مالی بهگفتن سوبسید به آن را جستوجو میکند.
بسته پشتیبانی مالی به شرکت GF بعد از آن نقل شد که این نهاد، در کاری دیدنی اظهارکرد که ۱۳ میلیارد دلار جهت اندوختهگذاری برای ساخت تراشه طی ۱۰ سال آینده داخل ایالات متحده صرف خواهد کرد. مبلغ حرف هایشده در چندین کارخانه متنوع به کار گرفتهمیبشود و قادر خواهد می بود تا بخشی از نیازهای صنایع دیجیتال و الکترونیک آمریکا از جمله ماشین، تلفنهای هوشمند، وسایل خانگی و دیتاسنترها را در کنار صنایع فضایی و نظامی فراهم کند.
وزیر اقتصاد آمریکا در مصاحبه تازه خود با خبرگزاری رویترز، اظهار کرده می بود که نهاد تحت مدیریت او در تلاش است تا پیش از به پایان رسیدن دوره ریاست جمهوری بایدن، عمل به تعلق سهمیه ۵۲.۷ میلیارد دلاری برای ساخت تراشه در این سرزمین کند. یقیناً پشتیبانیهای فدرال تنها مبالغی نیستند که شرکت GF دریافت میکند؛ بلکه ایالات نیویورک هم درنظر دارد تا ۵۵۰ میلیون دلار به این شرکت بسته حمایتی تعلق دهد. اکنون کارخانههای تراشهسازی GF در آلمان و سنگاپور مشغول فراهم بخشی از قطعات مورد نیاز برای خودروسازان آمریکایی می باشند.
پشتیبانیهای مالی آمریکا برای ساخت تراشه شامل چه شرکتهایی میبشود؟
یکی از کارخانههای تازه GF در شهر مالتای ایالت نیویورک قرار خواهد داشت که مقصد از تأسیس آن، تشکیل قطعات مورد نیاز برای صنایع هوافضا، هوشمصنوعی، دفاعی و خودروسازی است. مدیرعامل این شرکت ادعا دارد که نقش GF در زنجیره فراهم و اقتصاد ایالات متحده زیاد پررنگ است و حتی روی امنیت ملی آمریکا هم تأثیر دارد. چندی پیش هم بسته کمکی ۶.۶ میلیارد دلاری به شرکت تایوانی TSMC تعلق گرفت. شایانذکر است که دونالد ترامپ، منتقد پشتیبانیهای دولتی به تراشهسازان است؛ اما دولت بایدن تا بحال چندین شرکت از جمله سامسونگ، اینتل و میکرون تکنولوژی را شامل مطرح مذکور کرده است و مبلغ کل پروژههای پذیرفته شده به ۳۶ میلیارد میرسد.
دسته بندی مطالب
مقالات کسب وکار