کهکشان مارپیچی NGC 6744


نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی دریای تکنولوژی

کهکشان مارپیچی بزرگ و زیبای NGC 6744، با قطر تقریبی ۱۷۵۰۰۰ سال نوری، حتی از کهکشان راه شیری ما نیز بزرگ‌تر است. این کهکشان در فاصله نزدیک به ۳۰ میلیون سال نوری از ما و در صورت فلکی طاووس قرار دارد. در عکس روز ناسا، قرص این «جزیره کیهانی» به‌صورت مایل در راستای خط دید ما قرار دارد و محدوده‌ای به‌اندازه زاویه‌ای یک ماه کامل را در بر می‌گیرد.

در عکس روز ناسا چه می‌بینیم؟

هسته کشیده و طلایی‌رنگ NGC 6744، نشان‌دهنده وجود ستارگان کهن‌سال و سرد در مرکز این کهکشان است. فراتر از آن، در بازوهای مارپیچی گسترده این کهکشان، خوشه‌های ستاره‌ای جوان آبی‌رنگ و مناطق ستاره‌ساز به رنگ مایل به صورتی پراکنده شده‌اند. درواقع تفاوت‌های رنگی در قسمت‌های گوناگون NGC 6744 نشانه‌ای از مرحله های گوناگون عمر ستاره‌ها و فعالیت‌های ستاره‌سازی است.

این کهکشان یک همدم با نام NGC 6744A نیز دارد که درواقع یک کهکشان ماهواره‌ای کوچک است و در بالا سمت چپ عکس دیده می‌بشود. این همدم کهکشانی یادآور کهکشان ماهواره‌ای راه شیری، یعنی «ابر ماژلانی بزرگ» است.

برای رصد کهکشان عظیم NGC 6744 باید در نیمکره جنوبی زمین، به‌سمت صورت فلکی طاووس نگاه کنید. این کهکشان با تلسکوپ‌های کوچک به‌صورت لکه‌ای کم‌رنگ دیده می‌بشود.

ادامه مطلب
DJI از وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا شکایت کرد_دریای تکنولوژی
آخرین مطالب

صورت فلکی طاووس در ربع چهارم نیمکره جنوبی، میزبان پنج ستاره است. یکی از این ستارگان که به نام «آلفا طاووس» شناخته می‌بشود، پرنورترین ستاره در این مجموعه است و درخشش ظاهری آن به ۱.۹۴ می‌رسد. این ستاره از نوع غول آبی-سفید است و در قیاس با خورشید، جرمی نزدیک به ۶ برابر و شعاعی بین ۵ تا ۶ برابر دارد و به‌گفتن یکی از درخشان‌ترین اجرام آسمان شب، دقت تعداد بسیاری را به خود جلب می‌کند.

دسته بندی مطالب
مقالات کسب وکار

مقالات تکنولوژی

مقالات آموزشی

ادامه مطلب
سحابی سر اسب از نمای نزدیک_دریای تکنولوژی

تندرستی و سلامتی