نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی دریای تکنولوژی
آلایندههای خطرناک ناشی از اجاقهای گازی سالانه جان ۴۰ هزار اروپایی را میگیرند؛ تهدیدی نهان در آشپزخانهها که عمر افراد را بهطور متوسط تا دو سال افت میدهد.
گزارشی تازه حاکی از آن است که اجاقهای گازی با انتشار کردن آلایندههایی خطرناک که با بیماریهای قلبی و ریوی مرتبط می باشند، سالانه جهت مرگ ۴۰ هزار نفر در اروپا خواهد شد. این مرگومیر دو برابر تلفات جادهای در این قاره است و به طور متوسط، نزدیک به دو سال از عمر افراد را افت میدهد.
گازهای سمی در خانهها؛ اجاقهای گازی دو برابر تصادفات رانندگی مرگبارند
مطابق تحقیقی که توسط محققان دانشگاه جیمی اول اسپانیا و با حمایتبنیاد آبوهوای اروپا انجام شده است، اجاقهای گازی با انتشار کردن گازهای زیان اور در محیط خانه، سالانه علتمرگ زودرس بیشتر از ۳۶ هزار نفر در اتحادیه اروپا و نزدیک به ۴ هزار نفر در بریتانیا خواهد شد. این آلایندهها که شامل دیاکسید نیتروژن (NO2) می باشند، مستقیماً با ابراز بیماریهای قلبی و ریوی در ربطاند و اثرات شدیدی بر سلامت انسان دارند.
«خوانا ماریا دلگادو-سابوریت» محقق ارشد این پژوهش با ابراز نگرانی از وسعت مشکل خبرداد: «این مشکل زیاد گستردهتر از آن چیزی است که فکر میکردیم.» او گفت که تنها یکسوم خانههای اتحادیه اروپا از اجاقهای گازی منفعت گیری میکنند، اما این مقدار در کشورهایی همانند بریتانیا به ۵۴ درصد و در ایتالیا، هلند، رومانی و مجارستان به بیشتر از ۶۰ درصد میرسد.
این اجاقها که با سوخت فسیلی کار میکنند، آلایندههایی را تشکیل میکنند که میتواند مجاری تنفسی را التهاب کند. بر پایه این مطالعه، غلظت آلایندههای دیاکسید نیتروژن در آشپزخانههایی که از اجاق گازی منفعت گیری میکنند، چندین برابر زیاد تر از آشپزخانههای تجهیزبه اجاقهای برقی است؛ هرچند تعداد بسیاری از مردم از این خطرات بیخبر می باشند.
این گزارش اصرار دارد که اتحادیه اروپا اخیراً قوانین سختگیرانهای برای کیفیت هوای بیرونی وضع کرده است اما تا این مدت هیچ استانداردی برای کیفیت هوای داخلی منازل تدوین نکرده است. اتحادیه سلامت عمومی اروپا (EPHA) نیز به سیاستگذاران نظر کرده که با محدود کردن انتشار کردن آلایندههای اجاقهای گازی و اراعه پشتیبانیهای مالی برای جایگزینی اجاقهای برقی، مردم را به منفعت گیری از تجهیزات ایمنتر تشویق کنند.
دسته بندی مطالب
مقالات کسب وکار