نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی دریای تکنولوژی
این چهره رازآلود که در تاریکی میدرخشد، با نیمرخی کج و خمیده، نام مستعارش، یعنی «سحابی سر جادوگر» را تداعی میکند. در این عکس تلسکوپی شگفتانگیز، به نظر میرسد که این جادوگر به ستاره غولپیکر و درخشان «بتا شکارچی» در صورت فلکی جبار خیره شده است.
در عکس روز ناسا چه میبینیم؟
سحابی سر جادوگر که با نام رسمی IC 2118 شناخته میبشود، نزدیک به ۵۰ سال نوری وسعت دارد و از ذرات غبار بینستارهای راه اندازی شده است. این سحابی، نور ستاره بتا شکارچی را – که رجلالجبار یا پای شکارچی نیز نامیده میبشود – بازتاب میدهد.
بتا شکارچی درخشانترین ستاره صورت فلکی شکارچی است که به رنگ آبی میدرخشد.
رایجل هفتمین ستاره درخشان آسمان شب محسوب میبشود که قطر آن نزدیک به ۷۰ بار از خورشید ما بزرگتر و نزدیک به ۴۰ هزار بار درخشانتر است. سن بتا شکارچی ۷ تا ۹ میلیون سال تخمین زده شده که در قیاس با خورشید، ستارهای نوزاد محسوب میبشود.
رنگ آبی سحابی سر جادوگر فقط بهعلت تابش شدید ستاره بتا شکارچی نیست، بلکه ناشی از پراکندگی زیاد تر نور آبی توسط غبار است؛ دانههای غبار نور آبی را مؤثرتر از قرمز پراکنده میکنند.
این اتفاق برای ما آشناست؛ همین فرایند فیزیکی علتمیبشود که آسمان زمین زمان روز آبیرنگ به نظر برسد؛ با این تفاوت که ذرات پراکندهکننده در جو زمین، مولکولهای نیتروژن و اکسیژن می باشند.
ستاره بتا شکارچی و سحابی سر جادوگر هر دو در فاصله حدوداً ۸۰۰ سال نوری از ما قرار دارند.
دسته بندی مطالب
مقالات کسب وکار