نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی دریای تکنولوژی
پژوهشگران دانشگاه جان هاپکینز بهتازگی تراشهای را گسترش دادهاند که میتواند دعوا قلبی را تنها در چند دقیقه تشخیص دهد و تعداد بسیاری از بیماران را از وقوع این چنین پدیدهای آگاه سازد تا هرچه سریعتر به مراکز خدمات درمانی مراجعه کنند.
تراشه تشخیص دعوا قلبی چطور کار میکند؟
این تراشه زیاد کوچک میتواند با اندازهگیری سطح برخی از فاکتورهای مرتبط با سکته قلبی، وقوع این اتفاق را تنها در چند دقیقه تشخیص دهد. این تراشه سطح تماس بسیاری دارد و قادر است بهصورت مدام عمل به پایش خون برای یافتن فاکتورهای زیستی دخیل در سکته کند. سازندگان این تراشه اظهار دارند که کارکرد ابزار تازه آنها زیاد دقیق است و میتواند مواد زیستی درون خون را حتی در غلظتهای زیاد پایین شناسایی کند. این چنین در قیاس با دیگر ابزارهای خانگی نهتنها شدت بیشتری دارد، بلکه دقت بالاتری را هم اراعه میدهد.
تشخیص زودهنگام سکته مخصوصاً دعوا قلبی از اهمیت زیاد بالایی برخودار است؛ چون با تشخیص سریع میتوان سریعتر جریان خون را به ناحیه صدمهدیده بازگرداند و از وقوع پیشامدهای ناگوار آتی جلوگیری بهعمل آورد. طبق معمولً تشخیص حملات قلبی با سختیهایی همراه است؛ چون گمان دارد با مجموعه علائم متغیری ابراز کند که گمان خطای پزشکان را بالا میبرد. بههمین علت است که در اورژانس سریعاً عمل به اندازهگیری برخی از فاکتورهای مرتبط برای بیماران مشکوک به دعوا قلبی میکنند تا روی تشخیص خود قبول بگذارند. صدمه بافت قلبی طبق معمولً با رها شدن پروتئینها و آنزیمهای خاص به داخل خون همراه است که ازجمله آنها میتوان به کراتین کیناز و تروپونین اشاره کرد.
حتی سریعترین کیتها و راه حلهای تشخیص فاکتورهای زیستی دخیل در حملات قلبی، نزدیک به یک الی دو ساعت زمان نیاز دارد؛ بازهای که نقش زیاد حیاتی برای بیمار دارد و میتواند شانس زنده ماندن یا جلوگیری از عوارض سکته را بهشدت کنترل کند. اکنون با ساخته شدن تراشه مذکور و کاشت آن در بدن بیماران، این چنین فرایندی تنها در چند دقیقه انجام میگیرد که شانس بهبود بیمار را بهشکل چشمگیری افزایش میدهد و میتواند کادر درمان را سریع تر به تشخیص صحیح و انجام درمانهای ملزوم سوق دهد.
ساختار تراشه تشخیص دعوا قلبی نسبتاً خاص و نوآورانه است؛ بهطوریکه در ابتدا یک لایه پلیاستر برای قرارگیری دیگر مواد منفعت گیری میبشود. در این بستر کریستالهای زیاد زیر کوارتز هم بهکار رفته است. در ادامه اتمهای طلا و سیلیکا با الگوی خاصی روی بستر سوار خواهد شد که اشکال هرمی در ابعاد نانو را پدید میآورند. کنار هم قرار گرفتن اتمهای این دو نوع ماده میتواند میدان الکتریکی و مغناطیسی تراشه را بهصورت محسوسی افزایش دهد. در نهایت از روش طیفشناسی رامان برای تشخیص فاکتورهای خونی منفعت گیری میبشود تا وقوع دعوا قلبی تشخیص داده بشود. در این تکنین با منفعت گیری از نور میتوان وجود مواد آلی تعداد بسیاری را در خون شناسایی کرد؛ چون هرکدام طیف جذبی و طول موج مخصوص به خود را دارند. پژوهشگران امیدوارند بتوانند در آینده با تجاریسازی و تشکیل زیاد ابزار مبتنیبر این تراشه، خیال افراد در معرض دعوا قلبی را آسودهتر سازند.
دسته بندی مطالب
مقالات کسب وکار