سریع‌ترین دوربین جهان با سرعت 156.3 تریلیون فریم‌درثانیه


نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی دریای تکنولوژی

مهندسان مرکز تحقیقاتی INRS Énergie Matériaux Télécommunications در کانادا سریع‌ترین دوربین جهان را ساخته‌اند که می‌تواند با شدت خیره‌کننده ۱۵۶.۳ تریلیون فریم‌برثانیه (fps) فیلمبرداری کند.

مطابق گزارش‌های منتشرشده، این دوربین تازه می‌تواند اتفاقاتی که در محدوده فمتوثانیه‌ها – چهار میلیاردم ثانیه – رخ خواهند داد را ثبت کند. برای فهمیدن بهتر، نسبت یک فمتوثانیه به یک ثانیه همانند نسبت یک ثانیه به ۳۱.۷ میلیون سال است.

محققان برای ساخت این دوربین از فناوری معروف به «عکاسی فوق‌سریع فشرده» منفعت گیری کردند که اولین بار سال ۲۰۱۴ گسترش اشکار کرده است و عکاسی با شدت ۱۰۰ میلیارد فریم‌درثانیه را فراهم می‌کند. سپس در سال ۲۰۲۰، آن‌ها فناوری فرد دیگر با نام «عکاسی طیفی فوق سریع فشرده» (CUSP) را گسترش دادند که شدت عکاسی را به ۷۰ تریلیون فریم‌درثانیه می‌رساند. اکنون نیز محققان مجدد این فناوری را بهبود داده‌اند و شدت عکاسی آن به ۱۵۶.۳ تریلیون فریم‌درثانیه رسیده است.

ادامه مطلب
بی‌توجهی اسپیس‌ ایکس به اصول ایمنی، کارمندان بسیاری را مجروح کرده است

نحوه کار دوربین تازه

سیستم SCARF

سیستم دوربین تازه «فمتوعکس‌برداری بدون‌وقفه با دیافراگم کدگذاری‌شده» (SCARF) نامیده می‌بشود که از نظر کارکرد، از نسخه‌های قبلی فراتر می‌رود و می‌تواند رویدادهایی را ثبت کند که زیاد سریع اتفاق می‌افتند، همانند امواجی که در ماده یا سلول‌های زنده حرکت می‌کنند.

نحوه کار SCARF نیز به این صورت است که ابتدا یک پالس فوق‌مختصر نور لیزر تشکیل می‌بشود و از اتفاقات یا شیء عبور می‌کند. اگر نور را به طور رنگین کمان فکر کنید، ابتدا طول موج‌های قرمز و بعد از آن دیگر رنگ‌های طیف به شیء می‌رسند. از آنجایی که اتفاقات زیاد سریع اتفاق می‌افتد، وقتی که هر رنگ متوالی به آن می‌رسد، متفاوت به نظر می‌رسد و به پالس اجازه می‌دهد تا ‌همه‌چیز را در یک بازه وقتی زیاد مختصر ثبت کند.

ادامه مطلب
پارلمان بریتانیا به گمان زیادً ایلان ماسک را برای بازدید حالت ایکس احضار می‌کند_دریای تکنولوژی

سپس این پالس نوری رمزگذاری می‌بشود تا در نهایت به سنسور دوربین یک دستگاه برسد. در نهایت، به داده‌هایی تبدیل می‌بشود که می‌تواند توسط یک رایانه به عکس نهایی تبدیل بشود.

دسته بندی مطالب
مقالات کسب وکار

مقالات تکنولوژی

مقالات آموزشی

تندرستی و سلامتی



منبع